søndag den 29. maj 2011

Holger og Ruth

En uge igen. I weekenden har jeg passet Holger og Ruth, lavet lidt hyggetræning -og så lige det sidste nøglepas inden ironman på søndag. Et af de træningspas jeg må have -94 km cykling og 10 km løb.


Holger og Ruth
 Lidt vind og lidt regn, men faktisk gik det helt godt i dag. -Jeg føler mig frisk igen:-)

Der var SMT krydstræning i dag, så det passede perfekt. Jeg nøjedes med børnedistancen, mens mange andre troelig fortsatte med endnu en gang cykling og lidt løb til dessert. Stemningen var god og der blev kæmpet bravt. -Og mon ikke der blev slappet lidt af på sofaen rundt omkring i tri-hjemmene ud på eftermiddagen?

fredag den 27. maj 2011

10 dage igen

Så er der kun 10 dage igen til årets første ironman. Søndag d. 5. juni kl. 6.15 går starten til Wasserstadt Triathlon 2011.

Den seneste tid er træningen ikke just gået fantastisk, først var det svømningen der haltede (mere end den plejer), så var det cyklingen og til sidst også løb:-( -Heldigvis har der da også været lyspunkter ind imellem.

Jeg tror og håber bare at det bare er lidt træthed og ømme ben der skal rådes bod på. Forhåbentlig er formen som den skal være og jeg sætter min lid til at et par rolige dage er er nok til at gøre det hele lidt sjovere igen:-)

Jeg ser bestemt frem til årets første ironman! -Det er en del tidligere på året end jeg vant til, men det bliver spændende at se hvad dagen vil bringe.

-Og må de højere magter så se at det få det kanalvand, vi skal svømme i, varmet op til en hæderlig temperatur, tak...!

fredag den 20. maj 2011

Cratoni Terron

De seneste uger har jeg kørt med min nye hjelm fra Cratoni. Valget faldt på Terron modellen, der passer suverænt godt til mit hoved:-)

Selvom den vejer sølle 210 gram er det langt fra Cratoni's lettest racerhjelm. Faktisk vejer den letteste hjelm kun 170 gram.

Terron modellen har store udluftsningshuller, så der burde ikke være risiko for at koge over:-) Alle Cratonihjelme leveres med en "transportpose" og flere forskellige justeringspuder incl. et insektnet der kan monteres indvending i hjelmen.

Hjelmen findes også i en MTB udgave Terrox med en lille skærm -også denne hjelm er virkelig fin. Slut med tunge og klodsede MTB hjelme!

Tjek også Cratoni's cykelbriller, der tilmed sælges til nogle ganske fornuftige priser.

tirsdag den 17. maj 2011

Hvordan går det med de padder?

Det er længe siden at der har været en skildepadde-blog og det skal der som den største selvfølgelighed rådes bod på.

Padderne har fået gjort hovedrent og været til sundhedstjek. Pildskaden der nu er lidt større end en chokolade-skildpadde og har sneget sig op på 32 gram, mens Torbenskjold har en kampvægt på hele 138 gram.


Der har ligeledes været generalforsamling i Skildpadde Lauget. Putte, der pt er formand havde desværre en af sine dårlige dage og hun valgte at forlade generalforsamlingen i protest. De øvrige padder; Plet, Torbenskjold og Pildskaden sad forundret tilbage, men valgte dog at fortsætte mødet. Imens marcherede Putte bort, hvæsende og med halsen strakt lige frem(!).
Mens der endnu var ro på gemytterne


lørdag den 14. maj 2011

Brande Mini Tri

I dag skulle jeg prøve kræfter med noget så dramatisk som en mini tri. Distance var 400 m svømning, 17,4 km cykling og 4,7 km løb.

Konkurrencen køres som en enkeltstart og det er egentlig en ganske fin måde at gøre det på. Ganske snedigt udtænkt bruges det, fra orienteringsløb så velkendte Emit system, som er en brik der skal klikkes i en station før og efter alle discipliner -så har man alle mellemtider i et snuptag. MEN for en gammel og ikke så klog triathlet giver det visse udfordringer. -Så dét vil jeg helt klart træne inden næste udgave af Brande Mini Tri;-)

Én ting der bestemt også trækker op i min karakterbog er at det er tilladt at svømme i våddragt selvom svømningen foregår i svømmehal. Desværre, desværre, desværre er min våddragt gået i stykker og sendt ind, så den fordel måtte jeg undvære.

Starten gik. Svømning fungerer ikke just for mig for tiden, så det vil være en tilsnigelse at påstå at jeg kom igennem i fin stil. -Så jeg nøjedes med at konstatere at jeg gennemførte. Op af vandet, hen og få Emit-brikken, ind igennem omklædningsrummet, så et løbestykke ned mod skiftezonen med gratis zoneterapi, klikke brikken i station, på med hjelmen, klikke brikken i og afsted på cyklen. -Så langt så godt....

Lidt vind og en fin rute med nogle små pukler undervejs. Jeg havde nok håbet på lidt mere, men gjorde hvad jeg kunne. Husk at klikke brikken i. Ind i skiftezonen af med hjelmen og på med løbeskoene. Åhh husk at klikke brikken i. Ud på løbet. Lidt modvind og op af bakke, senere op af bakke på grus var alt i alt ikke hvad der fik mig til at føle mig godt løbende. Senere kom der lidt mere gang i de gamle ben, men jeg må nok sande at var jeg bare født med en enkelt hurtig muskelfiber, ville det nok ikke have skadet. I mål og husk lige brikken! Lige over 58 min blev tiden og det var endda incl. alle de gange jeg fjumrede med brikken:-) Men jeg vandt -og jeg vandt et vækkeur!!!
Norseman 2006

Min bror Jacob var også i ilden i dag, så det var næsten som i gamle dage, da vi ofte fulgtes ad til stævner. Meget er sket siden da, på godt og ondt, og han har om nogen kæmpet alt hvad der kæmpes kan. Jacob blev nr. 6 og det er han principielt ikke tilfreds og måske er netop dét en af drivkræfterne... Med alt hvad han har været igennem gætter jeg på at de fleste ville være ganske godt tilfreds med "bare" at nå til det niveau han har nu:-). Allerede i morgen kører han i 1/10 triathlon i Sønderborg...

Bestemt et fint arrangement af Brande Motion og heldigvis havde en del såvel garvede som nye triathleter, valgt at tage turen til Brande denne lørdag formiddag.

Næhh så man ovenikøbet i avisen:-)

lørdag den 7. maj 2011

X-træning i Them

Selvom Challenge Fuerteventura kun gav en smule ømhed i lårerne, måtte jeg alligevel sande at der skulle gå nogle dage inden jeg var helt frisk igen.

Søndag stod den på X-træning i Them og menu'en var 100 km cykling, 12 km løb, 40 km cykling og 6 km løb. Heldigvis ramte jeg en af de bedre dage og kom egentlig ganske fornuftigt igennem. Vinden gjorde ellers ikke dagen lettere og særligt på den sidste cykeltur blæste det op og flere steder kunne jeg ikke ligge i bøjlen.

Mange SMT'ere var mødt op og det var dejligt med selvskab -også fra dem der bare drønede forbi:-)
Cratoni C-pace

For første gang fik jeg prøvet min nye Cratoni enkeltstartshjelm fra AC Sports. Jeg har aldrig før kørt med enkeltstartshjelm, men det var bestemt en positiv oplevelse. Ikke alene ligner man noget Starwars, den er faktisk også ganske behagelig at have på. -Og så kan jeg godt li' at den er med visir, så er man fri for at fedte med at få briller på og ikke mindst larmer det ikke inde i hjelmen.

mandag den 2. maj 2011

C3 Mobile Home -Sigøjner eller beduin?

Søndag var sidste dag på Fuerteventura. Jeg skulle først flyve sidste på eftermiddagen så der var god tid til både en rolig svømmetur og en gåtur i området omkring Playitas.



Med Ryanair til Bremen og inden jeg så mig om nærmede klokken sig midnat. På lufthavnshotellet var alt udsolgt og de 100 Euro for en nogle timers søvn var måske også i overkanten...

Jeg var lidt fristet af at køre til Bremen for at se cykelruten til Wasserstedt Triathlon om 5 uger, hvor jeg skal køre ironman. -Inden afgangen fra Playitas havde jeg taget et par "print screens" af rutekortet, så det skulle kunne lade sig køre at finde ruten.

Afsted det gik mod Hannover i den rolige nattetrafik. Ok en anelse træt, så en Netto parkeringsplads blev mit hotel. Cykelkufferten fyldte hele "lastrummet" med de nedklappede bagsæder. Så tilbage var kun forsæder, der ikke kunne lænes bagover pga cykelkufferten. -Så er det heldigt at man er så smidig(?), så jeg indtog en faktisk relativ komfortabel stilling på tværs af forsæderne og udstyret med mit hestetæppe, jeg vel fik da jeg blev 10, kunne det kun blive en god nattesøvn.
C3 Mobile Home
Efter nogle timer på langs -eller måske nærmere på tværs- drog jeg udfor at se cykelruten. Og så gik turen ellers nordpå mod Silkeborg....