søndag den 29. januar 2012

Danisco Cup, Risskov

Nå så skulle det blive sandhedens time, eller da forhåbentlig mindre end en time... Jeg har ikke løbet et motionsløb siden foråret 2010, men nu stod jeg så der, på startlisten til Danisco Cup'ens 2. afdeling på 10 km distancen.

Sneen de sidste dage har jeg ikke just hilst velkommen. Smukt? Ja. Praktisk? Nej.

I Risskov ventede 10 km på en lettere kuperet og sneglat rute. Under opvarmningen -eller hvad man ynder at kalde det- skal jeg da slet ikke forsøge, at skjule, at jeg overvejede om jeg ville være bedre tjent med at være blevet hjemme. Men nu var jeg ligesom kommet. Chip og startnr. var monteret. Løb er jo simpelt -eller det har det i hvert fald været. -Den gang bare skulle sætte det ene ben foran det andet. Dét er jo som bekendt ikke nok længere, hvis man vil være med på beat'et.

Nå, mase sig ind i flokken. Solidarisk nedtælling fra 10 og så afsted...

Det var lidt glat, men ikke så slemt som frygtet. Ok, der mangler noget power i de gamle ben, men ellers gik det såmen ganske hæderligt. Haserne brokkede sig lidt på de sidste par stigninger, men ingen problemer når det bare gik ligeud.

Placeringsmæssigt havde jeg helt mistet overblikket, for jeg startede et stykke nede i feltet. De sidste meter endte i et mindre spurtopgør, eller hvad man nu kan kalde det. Jeg sneg mig vist lige foran i med et mulehår. Ja og i ren og skær befippelse, over et nærmest spurtopgør, fik jeg slet ikke stoppet nogen af mine 2 ure (mindre kan ikke gøre det, man er vel triathlet). Men bruttotid vs. nettotid, var der alligevel nogle få sekunder i mit favør. Tiden blev 40.32 og mere kunne jeg vist ikke forvente. Det blev til en 3. plads. Resultatliste.

Flot fremmøde, må man sige. Vel et par tusinde fordelt på de to distancer. Flere SMT'ere havde også vovet sig ud i snevejret.

Lidt suppe og så var det ellers tilbage til bilen, for det var dælme koldt. Oliefyr længe leve! Af varme blive man lykkelig. I en skøn forening af oliefyr og sædevarme gik turen tilbage mod Silkeborg. Jeg nuppede også lige en svømmetur. Det lyder seriøst, men det var det ikke: Sauna+lidt svømning+sauna+koldt bad+sauna. Måske fremmende for restitutionen, måske ikke? Men dejligt var det!

søndag den 22. januar 2012

En af de dage...

Træningsmæssigt er det ikke just gået fantastisk og bare en smule kontinuitet er svært savnet. Hvis jeg kigger tilbage over de sidste par måneder var der først et hold i ryggen. Så kom jeg lidt i gang igen. Blev småsyg og et par uger med hoste. I julen på Fuerteventura fik jeg cyklet en del, men kun med lav intensitet pga helbredet.

Den første uge i januar var hård, jeg kom igennem, men haserne drillede. Dét kostede endnu nogle intensive træningspas... Et par rolige dage i denne uge - sågar en hel træningsfridag - fik mig ovenpå igen. Resten af ugen gik efter planen, sådan da. Men ak og ve. En længere progressiv løbetur lørdag, fik jeg ikke bare gavn af den selv samme dag, men så sandelig også dagen derpå.

Denne søndags cykeltræning med SMT skriver sig ind i historiebøgerne. Den ryger ind på en sikker Top 5, ja måske ligefrem Top 3 over Værste Cykelture Nogensinde. -Og dét siger faktisk ikke så lidt! Når man triller de knap 2 km nedad Nørreskov Bakke, på vej til klubtræning, og allerede her kan mærke sine ben. Ja, så ved man at det bliver en skidt dag -og dét blev det i sandhed.... Jeg gik ikke kold, jeg var kold -hele turen. Kold er bogstaveligt, for når intensitet bliver lav, så bliver det koldt når temperaturen kun lige sniger sig over frysepunktet. Samlet set er det svært at forestille sig noget der er mere hæsligt, men lur mig om det ikke trods alt findes;-).


Når det nu ikke for alvor fungerer for mig selv, er det rart at det trods alt gør det for andre. De sidste par måneder har stået på opstart for de fleste af de atleter jeg træner og jeg glæder mig til at følge deres udvikling i løbet af sæsonen.

Og så skete. Jeg er ikke bare ærgerlig, jeg er decideret skuffet! Chrissie Wellington har meddelt at hun ikke deltager Ironman Hawaii i 2012. Nu har jeg ellers opkaldt min yngste skildpadde efter netop hende! Et svagt øjeblik overvejede jeg om jeg skulle ændre navnet til fx Merinda? Men nej, det er for sent nu, løbet er kørt...

Ellers muntrer jeg mig fortsat med TriTalk.dk og har fortsat mange idéer til fremdige projekter. Mange har allerede bidraget med race info og interviews til siden. Tak for det!