onsdag den 9. juli 2014

D -> SC -> FL -> A -> D

Årets sommerferie skulle skydes tidligt af for at få det til at passe med job og studiestart. Bilen var pakket med cykler, vandrerstøvler og hvad man ellers kunne få brug for. Først et kort pit stop i Sydtyskland og derfra videre til Leysin i Schweiz - hvilket fantastisk sted. En mindre by i 1300m højde. Det er her Lisbeth Kristensen og Team TBB holdte til - og jeg tror da pokker at de var/er så gode. For nærmest uanset hvor man cykler hen skal man altid slutte med en ca 14 km lang stigning op mod Leysin. Der var ikke mange turister, så vi nød bare stilheden. Vandrede og cyklede i bjergene (ufff...) og selv på byens løberute kunne man hurtigt komme til kort med mange højdemeter. Selv kortere cykelture á 50-70 km byder lynhurtigt på små 2000hm(!). Vi fik også cyklet rundt om Genevé-søen, en tur på godt 170 km og et uventet smut ind i Frankrig - denne tur er dog ganske flad.

En dag ville vi tage et tog til Lousanne og her kom vores manglende fransk-evner os ikke just til gode. Da vi skulle købe togbilletter var vi lige ved at havne i Luzern i stedet for Lousanne....

Flot, men dyrt - er den gængse holdning til Schweiz. Flot ja og vel det er vel også 10-20% dyrere at tage ud at spise i Schweiz ift Danmark. Men for nogle primitive mennesker som os der ikke har behov for at tage ud og spise store bøffer og drikke rødvin, er det altså ikke noget problem. Vi havde på nærmest tysker-manér taget mad med i køletasken og klarede os langt henad vejen med det. En enkelt aften spenderede vi den nette sum af knap 240 kr (for 2 pers) på at tage ud at spise, så det var det vildeste. I Leysin kunne man få et endog stort hotelværelse til under 500 kr/nat incl morgenmas og det kan man næppe i Danmark.

Efter en lille uge i Leysin fortsatte turen til Lichtenstein. Jeg kunne godt tænke mig at besøge miniput-landet med samme antal indbyggere som Silkeborg. I Lichtenstein havde jeg bestilt et værelse med bjergudsigt og det skal jeg da lige love for at vi fik. Velsagtens i nærheden af 20 km op af mindre bjergveje - men smukt var det. Der er fine vandrerrute i Lichtensteins alper og vi fik en fin på panoramatur på 4-5 timer. Generelt er serviceniveauet højt i Lichtenstein, der er pænt og rent - selv på offentlige toiletter(!). Sproget er Tysk (med en god accent) og møntfoden Schweizerfranc. Vi var også et smut i Vaduz (hovedstaden;-).

Fra Lichtenstein gik turen til Mayrhofen i Østrig. Et stort skisportsområde om vinteren, men her tidligt på sommeren først og fremmest besøgt at pensionister. - Så vi trak gennemsnitsalderen en del ned. Det var så udpræget at Kim en dag under en bustur tørt konstaterede at hvis bussen kørte udover en skrænt ville staten da spare en del penge i pension;-). Vi boede lidt udenfor og det passede os ganske fint. Vi var heldige at få den lækreste lejlighed - som egentlig ikke var den vi havde booket, men vi klager ikke;-). Mayrhofen er først og fremmest i godt udgangspunkt for vandrerture i alperne, men også gode cykel muligheder og sågar sommer-skiløb hvis man kører til den nærliggende gletcher Hintertuxer.

Nu da jeg ikke just har nogen konkurrence-planer nød jeg friheden til også at kunne lave en masse andet end "blot" svømning, cykling og løb. Vi var på nogle superlækre vandrerture i bjergene og investerede sågar i et par vandrerstave (havde lykkelig glemt hvor ømme ben man kan få af at gå stejlt nedad i et par timer uden stave). Og det der med stave. I Danmark er det vidst stadig pinligt at gå med stave - og noget man nødigt gør hvis man ikke enten er over 70 eller det er mørkt. I Danmark hedder det stavgang. Men i alperne har næsten alle stave og her hedder det trekking - det lyder da også sejere. 

Efter to uger i alperne vendte vi nordpå med i stop i Tyskland undervejs. Her blev sejren i VM kvartfinalen fejret med manér. De sagde at vi bare kunne blive til finalen, for så skulle vi få en fest at se - og det får de jo ret i:-).