mandag den 14. februar 2011

Nike Lunar Eclipse+

En gang løb jeg ofte i Nike sko. Men så gik der pop, modesko, Air og kænguru-fjedre i den -og jeg blev fornærmet og Nikeløbeskoene blev boykottet! I over 10 år har jeg ikke løbet i Nike, så der skulle noget til at overbevise mig om de nye Nike modellers fortræffeligheder. Men ok, men skal vel ikke bære nag til evig tid...?


Nike Lunar Eclipse+
Jeg prøvede den nye Nike Lunar Eclipse+ på løbebåndet i Runners Corner og gik lidt mistroisk rundt. Hmm det virkede langt bedre end forventet!

Skoen virker umiddelbart smal og det er ikke lige et hit når man som jeg har "andefødder". Men når man først får den på strammer den på ingen måde omkring forfoden takket, være speciel overdel helt uden syninger. Omvendt rutcher man heller ikke rundt, så indtil videre godkendt.

Der er anvendt LunarLite-skum som i LunarGlide-modellerne og det giver en blød, smidig og behagelig sål. Særligt konstruktionen i forfoden giver en god støddæmpning. Sålen virker relativ lav og kontakten til underlaget er godt.

Nike Lunar Eclipse er en let-moderat antipronationssko, så den virker stabil uden dog på nogen at føles stiv eller hæmmende. Stabiliteten sikres med en "plastik-hælkappe". Hælkappen er godt polsteret og slutter godt til omkring hælen. Vægten er ca 280 g i str 40 og det er faktisk i den lave ende for en stabil træningssko. I virkeligheden virker den faktisk lettere end den reelt er pga. den relativt lave og smidig sål.

I starten skulle jeg lige vende mig til den lidt specielle overdel og umiddelbart irriterede det lidt når foden blev "bøjet". Men enten blev overdelen mere smidig efter et par ture eller også har jeg bare vænnet mig til det? I hvert fald tænker jeg ikke over det længere.

Den vejledende udsalgspris er 1300 kr og det er vist ganske fair sammenlignet med andre fabrikaters træningssko.

Udseendet minder sjovt nok, til forveksling, om Nikes øvrige Lunar-modeller. Om man er til de friske farver eller ej er en smagssag -og når de har løbet igennem den første mudderpøl er det vel i virkeligheden også ligegyldigt:-)

Efterhånden har jeg løbet omkring 200 km i skoene og er bestemt positiv overrasket -meget positiv endda! Først og fremmest er skoene bare behagelige at løbe i. Så tak til Nike fordi I tog Jer sammen!

Dommen bliver 5 ud af 6 skildpadder. Der er altid plads til forbedringer, men kunne der gives 5½ skildpadder havde jeg givet det.