torsdag den 24. februar 2011

Endelig forår....

Lidt i 5 vågnede jeg til den skønneste fuglesang. Humøret var helt i top. Endelig forår. Glæden var dog kortvarig. Det var Kims neurotiske Ipad, der havde startet en af sine alarmer.....

Det var stadig mørkt. Det lå stadig sne. Det var stadig 10 graders frost.

-Så min 12-årige hometrainer må fortsat i sving 3-5 gange ugentligt, The Black Album må fortsat spilles og padderne må stadig ligge tæt i huset.

Det er også blevet til nogle ture på løbebånd. -Og det har jeg egentlig ikke noget imod. På en eller anden måde er der noget skønt ved et løbebånd. Det er så simpelt - vælg en hastighed og følg med:-)

mandag den 21. februar 2011

Om biler

Jeg interesserer mig ikke for biler -overhovedet ikke. Men i dag så jeg den sejeste bil jeg længe har set. -Måske endda den sejeste jeg nogensinde har set? En vaskeægte Ninja Turtle bil!
Hvis den lykkelige ejer af denne skønne bil går til bekendelse, giver jeg helt klar en chokolade skildpadde -og måske ovenikøbet en skildpadde-is til sommer!

torsdag den 17. februar 2011

Næstbedste svømmeudstyr

...Det bedste er selvfølgelig våddragten:-) Dette er ingen anmeldelse -det er en hyldest! En hyldest til snydedragten og til dels også en hyldest til svømmeunion der forbød speedsuits, hvilket betød at de er faldet markant i pris. Til SMT-svømmetræning er dragterne heldigvis stadig tilladte... 

Aqua sphere speed suit
 Og for de der egentlig godt kunne holde af svømning, hvis det da ikke altid skulle være så koldt, så er denne dragt redningen. Fabrikatet kunne akurat lige så godt være et andet, men denne var den billigste.Ok det er lidt snyd og Ok den skarver tiltider lidt ved halsen, men skøn er den alligevel. Med lidt held kan den fåes for under en "plovmand" incl. porto og den er bestemt hver en krone værd.

mandag den 14. februar 2011

Nike Lunar Eclipse+

En gang løb jeg ofte i Nike sko. Men så gik der pop, modesko, Air og kænguru-fjedre i den -og jeg blev fornærmet og Nikeløbeskoene blev boykottet! I over 10 år har jeg ikke løbet i Nike, så der skulle noget til at overbevise mig om de nye Nike modellers fortræffeligheder. Men ok, men skal vel ikke bære nag til evig tid...?


Nike Lunar Eclipse+
Jeg prøvede den nye Nike Lunar Eclipse+ på løbebåndet i Runners Corner og gik lidt mistroisk rundt. Hmm det virkede langt bedre end forventet!

Skoen virker umiddelbart smal og det er ikke lige et hit når man som jeg har "andefødder". Men når man først får den på strammer den på ingen måde omkring forfoden takket, være speciel overdel helt uden syninger. Omvendt rutcher man heller ikke rundt, så indtil videre godkendt.

Der er anvendt LunarLite-skum som i LunarGlide-modellerne og det giver en blød, smidig og behagelig sål. Særligt konstruktionen i forfoden giver en god støddæmpning. Sålen virker relativ lav og kontakten til underlaget er godt.

Nike Lunar Eclipse er en let-moderat antipronationssko, så den virker stabil uden dog på nogen at føles stiv eller hæmmende. Stabiliteten sikres med en "plastik-hælkappe". Hælkappen er godt polsteret og slutter godt til omkring hælen. Vægten er ca 280 g i str 40 og det er faktisk i den lave ende for en stabil træningssko. I virkeligheden virker den faktisk lettere end den reelt er pga. den relativt lave og smidig sål.

I starten skulle jeg lige vende mig til den lidt specielle overdel og umiddelbart irriterede det lidt når foden blev "bøjet". Men enten blev overdelen mere smidig efter et par ture eller også har jeg bare vænnet mig til det? I hvert fald tænker jeg ikke over det længere.

Den vejledende udsalgspris er 1300 kr og det er vist ganske fair sammenlignet med andre fabrikaters træningssko.

Udseendet minder sjovt nok, til forveksling, om Nikes øvrige Lunar-modeller. Om man er til de friske farver eller ej er en smagssag -og når de har løbet igennem den første mudderpøl er det vel i virkeligheden også ligegyldigt:-)

Efterhånden har jeg løbet omkring 200 km i skoene og er bestemt positiv overrasket -meget positiv endda! Først og fremmest er skoene bare behagelige at løbe i. Så tak til Nike fordi I tog Jer sammen!

Dommen bliver 5 ud af 6 skildpadder. Der er altid plads til forbedringer, men kunne der gives 5½ skildpadder havde jeg givet det.

søndag den 6. februar 2011

En søndagstur i det grå

I dag blev det årets hidtil længste tur på landevejen med 115 km. Det var gråvejr og diset, men dejlig lunt, årstiden taget i betragtning.

Nogle gange nyder jeg at køre alene og bare trille rundt på må og få -og i dag var en af de dage. Friheden i bare at køre afsted uden at kende ruten på forhånd, dreje til højre eller venstre når man har lyst. Kigge på landskabet der passerer forbi.

Indimellem møder man andre cyklister, nogle sammenbidte og fokuserede, andre hyggesnakkende i små grupper. De fleste hilser med et lille nik, vink eller hej. Jo flere man møder jo mere nærmer sommeren sig.

Og så er der de sure billister som ikke kan komme hurtigt nok frem og trykker hornet i bund når de kører forbi. En spøjs tendens som vi oplevede da vi i 2008 cyklede fra Nordkapp til Danmark -godt 2700 km. På hele turen oplevede vi et enkelt dyyyyytttt, men på de sidste km fra Grenå til Silkeborg blev det til adskillelige af slagsen. Hmmmm......

Med 20 km igen mødte jeg et dansk-norsk kraftværk fra SMT og kom med på hjul mod Silkeborg, det var perfekt.


Man må ikke gå ind i beskidte sko, siger nogen

Bertha, skønne Bertha

Titlen leder os der er født i starten af fattig-firserne hen på et børneprogram på TV der handlede om en maskine kaldet Bertha. Hun var en skøn maskine der kunne lave næsten alt.

Vores nye Bertha kan ikke alt, men hun kan én vigtig ting, nemlig støvsuge! -Robotstøvsugeren er en skøn opfindelse. Bertha klager sig aldrig, hun suser bare afsted i et fuldstændigt uigennemskueligt mønster på kryds og tværs. Men hun er en målrettet dame og inden hun siger sit afsluttende biiiip har hun været her, der og alle vegne.

Men kommer hun så ordentligt ud i hjørnerne vil husmødrene spørge? Næh sikkert ikke, men sjældent har der været så rent under sengen og sofaen.

Længe leve robotstøvsugeren! 


Støvsugning efter en cykeltur