onsdag den 1. december 2010

New Balance 905

Efter min langvarige skadesperiode og stadig manglende stabilitet i knæet stod det klart at jeg ikke skulle løbe i noget der minder om konkurrencesko i 2010-sæsonen. Jeg ville gerne have en let træningssko/"marathonsko" til konkurrence og evt. intervalløb og valget faldt på New Balance 905.

Generelt har jeg altid været godt tilfreds med New Balance, der normalt altid laver sikre klassikere, omendt synes nogle gange at deres løbesko bliver en anelse stive og klodsede. På positiv-siden har New Balance som regel lavet relativ bredde sko som sågar kan fåes i flere forskellige bredder.
New Balance 905
Skoen er en let-moderat antipronation sko og er betragtning af at det er en let træningssko, faktisk ret stabil. Der er anvendt New Balance's velkendt ABZORB både i hælen og forfoden der giver en fornuftig støddæmpning. Dog virker sålen relativ hård og stiv, så der kontant afvikling med underlaget.  Som noget nyt har Nem Balance anvendt N-lock systemet der betyder at pløsen er syet fast i den ene side og materialet er det samme som overdelen. Pløsens materiale er derfor tyndere og mindre blødt end man er vant til fra de fleste øvrige modeller. Snørrebåndene er af den gode "bulede" slags som New Balance ofte anvender. De gør at snørrebåndene meget sjældent går op.
Umiddelbart er jeg ikke den store tilhænger af N-lock systemet. De første gange er det svært at få skoene til at sidde helt godt og det kræver lidt justering med snørrebåndene. Omvendt når skoene først sidder -sidder den godt. N-lock systemet gør også skoene sværre at få på i triathlon og det er helt klart et stort minus. På langdistance gør det måske ikke så meget, men til korte konkurrencer er det et irritationsmoment. Fx til Holstebro Triathlon, hvor det var temmelig koldt, havde jeg store problemer med at få skoene på. Til gengæld har jeg været glad for skoen til løbekonkurrencer og på ½ ironman og ironman.

Skoene vejer 210 gran i str 40, hvilket svarer meget godt til let træningssko af andre fabrikater. Den vejlende udsalgspris er 1100 kr.

Alt i alt en ganske fin sko og hvis man ikke har noget imod den lidt stive sål får man til gengæld en ret stabil let-træningsko. Skoene sidder godt når den først kommer på. Omvendt er N-lock systemet ikke i høj kurs i tri-sammenhæng.


Den endelig dom bliver 4 ud af 6 skildpadder.