søndag den 7. juli 2013

DM ½ ironman

Så sad vi der en højhellig lørdag aften og nød en romantisk middag, i solskin og med udsigt over vandet. Kim vrissede godt nok lidt over menuen: ris og tun - det var endda den dyre fra Glyngøre... og jeg havde flottet mig og taget ketchup med..?
 
Så dokumentarfilm om Sound City, som man for øvrigt bør se, hvis man er bare lidt til rock. Ja, ok nåede vel at falde i søvn et par gange inden filmen var 40 min gammel og inden klokken var 21. - Der var basis for at være frisk til søndagens DM;-).
 
Op ved 4.30-tiden for at nyde den sidste nadver, hvis bestanddele er for mystiske til at det kan nævnes i al offentlighed. Tussede af sted mod startområdet ved 6-tiden i dejligt solskin - argghhh føler for én gangs skyld virkelig at jeg er født under heldig stjerne - sådan vejrmæssigt.
 
Klargøring af udstyr og lidt joggen rundt inden afgang mod starten i kridtgraven. Starten gik kl. 8. Vandet var nærmest lunt:-). Halvanden omgang fik vi denne gang. 32 min plaskede jeg rundt og det var egentlig ok i min optik.
 
Et fornuftigt skifte og ud på cyklen. Jeg ved ikke om det gik som forventet eller frygtet. Wattmåleren lyver næppe og gennemsnittet blev ikke bedre end det burde være på den dobbelt distance - det er ikke godt nok. Der var egentlig ikke noget galt og derfor heller ingen undskyldningerne - bare mere skildpadde end hare. Ruten var flad, temperaturen skøn og lidt let brise.
 
Blev overhalet af Susanne Svendsen ved omkring 70 km - så vidste jeg godt at jeg næppe så mere til hende i dag. Hvis jeg anstrenger mig og tænker tilbage, tror jeg faktisk at jeg overhalede et par stykker på cykelruten, resten var med omvendt fortegn - og dem var der mange af.
 
T2 gik efter planen og sikke en opbakning i målområdet - mange tak. Ud på løbet og benene virkede fornuftige - det skulle de også helst. Synes at jeg fandt et fornuftigt pace og det gik efter planen. Fik indhentet nogle piger og løb i mål i på 1.27 og en samlet 3. plads. Havde cykling været bedre, havde jeg nok i virkeligheden været jævnt godt tilfreds;-). Susanne Svendsen blev danskmester efter et meget flot race og trods en svømmetid på 41 min(!) og Tine Holst som 2'er.
 
Tak for den enorme opbakning og tak til den store supporter-skare fra SMT! - Også tak for alle de søde hilsener.
 
Det blev til mange flotte SMT resultater i dag bl.a. genvandt Tina DM-titlen i 45-49 og med Bettina på 2. pladsen i hendes ½ IM debut. Søren Peter tog guldet i den voksne klasse. Man kunne nævne mange flere toppræstationer. Op i mod 50 fra SMT var tilmeldt på henholdsvis 1/4 og 1/2 IM distancen, det er vildt.
 
Igen et meget flot arrangement af Ålborg Triathlon Klub - perfekte rammer og perfekt vejr. Desværre et par svipsere ift cykelruten hvor i hvert fald 2 SMT'ere måtte lide under at blive vist forkert. - Men udover et rigtig flot arrangement som kun kan anbefales. Synd og skam er det dog at tilmeldingen DM'erne åbnes (og bliver udsolgt) så tidligt  - og at det ikke er muligt at sælge eller bortgive startnumre i tilfælde af skader eller ændrede planer:-(.
 
Tilbage sidder jeg så og ligner noget der er kogt lidt for længe, pulled pork eller måske nærmere bare Dannebrog. Solcreme...? - Solen bider da ikke på min blege hud - hmmm....