torsdag den 14. juli 2011

Mobi Washer

Egentlig er det slet ikke årstiden for anmeldelse af en "højtryksrenser" -og dog, måske er det alligevel yderst passende, med det danske sommervejr in mente....

Vi har haft Mobi Washer V-17 i ca 1½ år. Der findes to modeller V-15 og V-17.

V-15 modellen har sjovt nok en 15 liters vandtank og kræver direkte tilslutning til bilens 12-volt stik eller evt. (via en omformer) et alm. 230 volt stik.

V-17 modellen har ligeså overraskende en 17 liters vandtank og kan både anvendes ved direkte tilslutning til et 12 volt stik/230 volt eller den kan køre på det tilhørende opladelige batteri.


Vi har haft Mobi Washeren med i bilen til fx MTB og CrossDuahlon konkurrencer/træning, hvor det er praktisk at få cyklen vasket inden den evt. skal ind i bilen og i det hele taget er det lettere at vaske cyklen inden mudder og skidt "gror fast". De 17 liter vand kan fint række til 2-3 beskidte cykler.

Ellers har vi brugt Mobi Washeren derhjemme om vinteren hvor den udendørs vandhane er lukket. -Ligesom den fint kunne anvendes hvis man fx bor i en lejlighed.

Når batteriet er fuldt opladet kan det holde strøm til mange cykelvask, så det er sjældent at man behøver at lade op.

Mobi Washer V-17 har to hjul så man kan køre med den og leveres ellers med en bærerem. Den har et net på forsiden hvor den tilhørende slange og sprøjtepistol evt. kan opbevares. Det er også et lille opbevaringsrum til ledningen til opladning af batteriet.

I følge producenten kan Mobi Washer V-17 yde 45-130 PSI. Umiddelbart kunne man godt man godt bruge lidt mere tryk, men det går an.

Mobi Washeren summer en smule når den er i brug, men den er faktsik ret støjsvag.

Man kan finde Mobi Washer V-17 til omkring en tudse i bl.a. England. Dén pris er umiddelbart lige lovlig høj for en transportabel mini højtryksrenser, men idéen og konceptet holder. Kan man udvære batteriet, hvilket betyder at man skal have et 12 eller 230 volt stik i nærheden, er V-15 modellen en del billigere og mindre/lettere, da batteriet faktisk fylder/vejer en del.

Hvis noget går i stykker, kan alle reservedele købes til Mobi Washer.

På producentens hjemmeside bliver der naturligvis ikke sparet Mobi Washerens fortræffeligheder. Fx kan den anvendes til alt lige fra bil- og bådvask til vask af skraldespande, hunde, heste og cykler! Kun det sidste, nemlig cykler, har jeg prøvet og ligefrem at skulle vaske en bil eller båd med en Mobi Washer er nok lige ambitiøst nok. -Der er simpelthen ikke tryk nok på vandet.

Vær opmærksom på, at Mobi Washeren ikke nødvendigvis leveres med dansk stik, hvis den købes i udlandet, så muligvis skal man anskaffe en converter.

Alt i alt et fint produkt, selvom kvaliteten ikke er påfaldende høj. Som sagt kunne man godt ønske sig lidt mere tryk på vandet og/eller en lavere pris. Til gengæld er Mobi Washer V-17 meget anvendelig både til at have med i bilen, hvis man ikke har adgang til en udendørs vandhane eller i vinterperioden hvor der er lukket for vandet.

Der findes en "dansk side" med Mobi Washer, men den kan de hvis takke (eller det modsatte) google translate for;-)